Nieuws


Tesco blijft supermarkten per trein bevoorraden

Verenigd Koninkrijk
Dinsdag, 25 januari '22 via Railtech

Dienstverlening
278
Webmaster

Tesco, de grootste van de Britse supermarktketens, heeft zijn partnerschap voor goederenvervoer per spoor met Direct Rail Services (DRS), de algemene goederenspoordivisie van Nuclear Transport Solutions (NTS), verlengd. DRS zal dus doorgaan met het uitbreiden van de spooractiviteiten in heel Groot-Brittannië en het leveren aan de distributiereus. Volgens de huidige voorwaarden van het contract exploiteert DRS intermodale treinen voor Tesco in Engeland, Schotland en Wales.

DRS wordt al lang gelinkt aan de zogenaamde “Tesco-treinen”. De supermarktketen maakt al jaren gebruik van goederenvervoer per spoor om consumentengoederen door het VK te vervoeren. De verlenging van het contract voor het gebruik van het spoorwegennet komt niet als een verrassing, maar het is een pluim op de hoed van DRS. De supermarktsector is een zeer concurrerentiële sector en de marges worden voortdurend bedreigd. Veranderingen van leveranciers komen vaak voor, dus om de verlenging van de samenwerking is goed nieuws voor de vrachtvervoerder.

Tesco-treinen bestrijken heel Groot-Brittannië

De bekende blauwe containers van de Tesco-keten zijn te zien tot ver in het Schotse noorden, waar een dagelijkse dienst van en naar Mossend, bij Glasgow, rijdt en aansluit op diensten naar Daventry in de Engelse Midlands, het centrale distributiecentrum van Tesco. Chris Connelly, plaatsvervangend CEO en spoordirecteur van NTS was tevreden over de uitbreiding van het partnership. “De ecologische en sociaaleconomische voordelen van het gebruik van het spoor zijn duidelijk bewezen en we zijn verheugd om nog minstens drie jaar met Tesco te mogen samenwerken. We zullen het gebruik van onze ultramoderne Class 88-locomotieven maximaliseren om tot 76 vrachtwagens aan goederen honderden kilometers te vervoeren en dit, wanneer ze op bovengrondse elektriciteit rijden, zonder uitlaatemissies.”

Reacties