Nieuws


European Sleeper stapt in bed met Trainline

België
Zaterdag, 25 mei '24 via Railtech
Nachttrein

Andere
316
Webmaster

European Sleeper, het startende nachttreinbedrijf, heeft een overeenkomst aangekondigd met Trainline, het wereldwijde ticketingplatform. Het Amsterdamse slaapbedrijf heeft aangekondigd dat het deelneemt aan de digitale ticketing service van Trainline. Het slaapbedrijf hoopt met de overeenkomst de markt wakker te schudden, vooral in Groot-Brittannië, waar Trainline het populairste verkoopmerk is.

European Sleeper, onder de naam The Good Night Train, is sinds 2021 actief. Ticketverkoop is nu beschikbaar voor boeking op Trainline, ’s werelds toonaangevende onafhankelijke trein- en busreisplatform. The Good Night Train is de eerste operationele dienst van European Sleeper. Het drie jaar oude bedrijf heeft ambities om zijn netwerk uit te breiden over het hele continent. Trainline startte in 1999 als een telesales bedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Trainline vierde onlangs zijn 25e verjaardag.

Wijn, diner en ontwikkelingen langs de lijn
Het is een omweg om van Brussel via verschillende andere Europese hoofdsteden naar Praag te komen – niet dat iemand zich daar echt zorgen over maakt. De Good Night Train is ontworpen om te eten, drinken en slapen op weg naar bestemmingen in West-Europa. Het bedrijf streeft naar zoete dromen en stopt onderweg zo voorzichtig mogelijk in Antwerpen, Amsterdam, Berlijn en Dresden.

Nu, in een wake-up call voor de industrie, is The Good Night Train een stuk beter af door het tekenen van een deal met Trainline, het ticketing platform. Trainline is een begrip in het Verenigd Koninkrijk en heeft een groeiende aanwezigheid op het Europese vasteland. Vergis je niet, European Sleeper is in zee gegaan met een grote speler.

Gericht op Parijs en Londen
Volgens het treinbedrijf maakt deze samenwerking het makkelijker voor reizigers om hun nachttreinreizen te plannen. “De samenwerking met Trainline is een belangrijke mijlpaal voor European Sleeper”, zegt Chris Engelsman, medeoprichter van European Sleeper. “Door onze tickets beschikbaar te maken op het toonaangevende onafhankelijke trein- en busreisplatform, kunnen we een naadloze en gemakkelijke boekingservaring bieden en meer mensen aanmoedigen om nachttreinen te kiezen als een comfortabele en milieubewuste manier om Europa te verkennen.”

De Good Night Train van European Sleeper verbindt drie keer per week vier hoofdsteden in Europa. Het bedrijf benadrukt dat Parijs en Londen goed verbonden zijn met één overstap in Brussel. Beide steden zijn met de Belgische hoofdstad verbonden door een hogesnelheidstrein. Een vertrek laat in de middag vanuit een van beide steden zou aansluiten op de slaapwagon in Brussel.

European Sleeper is een coöperatie die eigendom is van de gemeenschap. Het exploiteert sinds eind mei 2023 een nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn, die onlangs is uitgebreid naar Dresden en Praag. Sinds het begin van de activiteiten heeft European Sleeper meer dan 55.000 passagiers vervoerd in meer dan 260 treinen.
Reacties