Nieuws


Technicus NMBS geëlektrocuteerd in werkplaats in Vorst

België
Donderdag, 23 maart '23 via Railtech

Ongeluk - ramp
557
Webmaster

Een technicus van de NMBS is woensdag geëlektrocuteerd tijdens een inspectie van een trein. De Inspectie Welzijn op het Werk van de federale overheid besliste daarom om met onmiddellijke ingang alle elektriciteitswerken aan het onderhoudsstation van NMBS de Vorst stop te zetten.

In deze werkplaats (hal 5) moest de agent de elektrische weerstanden meten van het spoorwegmaterieel dat wordt gereviseerd. De arbeider, die een hevige schok aan zijn lichaam kreeg, werd met spoed naar het Joseph Bracops Ziekenhuis in Anderlecht gebracht. Het is onduidelijk hoe zijn toestand momenteel is. De vakbond CGSP Cheminots de Bruxelles hekelt het gebrek aan veiligheid in het NMBS-onderhoudsstation van Vorst.

Niet-conforme uitrusting

Ook de FOD Werkgelegenheid Arbeid en Sociaal Overleg werd ingeschakeld. “Bij de inspectie van het welzijn op het werk werd vastgesteld dat deze geëlektrocuteerde technieker niet over de conforme uitrusting beschikte om zijn taak, bestaande uit het ontladen van de elektrische toestellen van de trein, uit te voeren”, klinkt het bij de vakbond.

Stopzetten

De Inspectie van het Welzijn op het Werk (FOD) maant de NMBS aan om alle nodige maatregelen te nemen om dit soort ongevallen te voorkomen. Deze tijdelijke stopzetting van het treinonderhoud kan gevolgen hebben voor het treinverkeer door een gebrek aan materieel als gevolg van deze gedwongen immobilisaties. De NMBS is op de hoogte van het incident maar heeft nog niet officieel gereageerd.

Reacties