Nieuws


Infrabel bestelt drie nieuwe, milieuvriendelijke meettreinen

België
Donderdag, 22 september '22 via Railtech

Infrastructuur
211
Webmaster

De Belgische infrastructuurbeheerder bestelt drie nieuwe, milieuvriendelijke meettreinen die zowel op batterij als op hoogspanning kunnen rijden. De drie treinen worden eind 2024, in 2026 en 2027 geleverd. Het gaat hierbij om een investering van 42 miljoen euro.

Infrabel heeft drie nieuwe, ecologische meettreinen besteld. Die zullen de volgende jaren geleverd worden. Infrabel CEO Benoît Gilson ondertekende het contract met de Italiaanse leverancier Mermec op InnoTrans, de transportbeurs in Berlijn. De meettreinen zijn bijzonder geavanceerd.

Het zijn zogenaamde elektrohybride treinen die zowel op batterij als op elektriciteit van de bovenleiding kunnen rijden. Omdat ze geen CO2 uitstoten zijn ze ook milieuvriendelijker.

Veiligheid wordt niet over het hoofd gezien

Benoît Gilson – CEO Infrabel – had volgende commentaar op het bericht: “Geconfronteerd met de uitdagingen van de klimaatverandering neemt Infrabel zijn verantwoordelijkheid op vele niveaus. De bestelling van deze eerste 3 “zero-emissie” treinen bewijst dit eens te meer. Dit partnerschap met de firma Mermec is een troef die ons in staat zal stellen vele uitdagingen aan te gaan, omdat dit materieel niet alleen ecologisch efficiënt is, maar ons ook in staat zal stellen de veiligheid op ons net verder te verbeteren”.

Reacties