Nieuws


Kanaaltunnel in tweede coronajaar nog een stuk minder gebruikt

Verenigd Koninkrijk
Vrijdag, 21 januari '22 via Spoor Pro
Coronavirus

Dienstverlening
207
Webmaster

De Kanaaltunnel tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is het afgelopen jaar een stuk minder gebruikt dan een jaar eerder. Dat meldt uitbater Getlink. Zo vervoerden de Eurostar-treinen een derde minder passagiers door de tunnel dan in 2020 en liefst 85 procent minder dan voor de coronapandemie.

In 2021 maakten 1,6 miljoen passagiers gebruik van de Eurostar om tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk te reizen. Een jaar eerder waren dat er nog 2,5 miljoen.

De omzet van de Eurotunnel daalde met 9 procent naar 644 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. Voor de uitbater was 2020 ook al een dramatisch jaar vanwege reisbeperkingen. Ten opzichte van 2019 was de omzet bijna een derde lager.

Thalys

Thalys, bekend van de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Parijs, deed het in 2021 wel beter dan een jaar eerder. Vorig jaar vervoerden de bekende rode treinen 2,7 miljoen passagiers, 8 procent meer dan een jaar eerder. Het waren er evengoed bijna twee derde minder dan voor de coronapandemie. In 2019 werd nog een recordaantal van 7,8 miljoen reizigers geteld. Financiële cijfers zijn nog niet bekendgemaakt.

Op den duur gaat de naam Thalys verdwijnen omdat het bedrijf zal fuseren met Eurostar en de treinen zullen die naam gaan dragen. Er moeten nog wel enkele stappen gezet worden voordat de samensmelting een feit is. Zo moet het plan nog worden voorgelegd aan de Europese Commissie. Dat gebeurt waarschijnlijk begin dit jaar.

Reacties