Nieuws


Nachttrein van Amsterdam naar Wenen uitgesteld tot 2021

Nederland
Vrijdag, 20 november '20 via Spoor Pro
Nachttrein

Dienstverlening
309
Webmaster

NS en de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB hebben in overleg besloten de start van de dagelijkse nachttreinverbinding van Amsterdam naar Innsbruck en Wenen te verplaatsen naar 2021. De uitstel is vanwege de weinige reizigers naar het buitenland door de coronamaatregelen. De start de nachttreinverbinding stond eerst gepland op 13 december dit jaar.

Het is nog niet bekend wanneer de nachttrein naar Wenen wel van start zal gaan. Volgens de NS zal zodra reizen naar het buitenland weer mogelijk is en er meer reizigers gaan reizen de nachttreinverbinding van start gaan. De situatie rondom de coronacrisis en de overheidsmaatregelen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk zorgen ervoor dat er momenteel vrijwel geen buitenlandse reizen worden gemaakt.

Sinds november rijden ook andere ÖBB Nightjets tijdelijk niet. De verbinding naar Amsterdam is een doortrekking van de bestaande lijn Düsseldorf-Wenen, waar de nachttrein in ieder geval tussen 8 november en 11 december niet zal rijden.

Tickets geboekt

Voor mensen die al een ticket geboekt hebben voor de nachttrein kunnen deze zonder kosten annuleren bij hun oorspronkelijke verkooppunt. Als de reis toch noodzakelijk is kan met hetzelfde ticket de ICE International naar Düsseldorf gereisd worden en kunnen reizigers daar overstappen op de Nightjet. Dit geldt voor reizen tot en met 10 januari, voor latere reisdata volgt midden december een update meldt NS.

Afgelopen voorjaar werd ook de rechtstreekse Eurostar van Amsterdam naar Londen uitgesteld vanwege corona, deze ging in uiteindelijk in oktober van start.

Reacties