Nieuws


Voorlopig geen Thalys en Eurostar naar Parijs en Londen

Nederland
Maandag, 30 maart '20 via Spoor Pro
Coronavirus

Dienstverlening
488
Webmaster

Het is vanaf dinsdag voorlopig niet meer mogelijk om direct met de trein van Amsterdam naar Parijs en naar Londen te reizen. Thalys en Eurostar passen het reisschema aan, vanwege de afgenomen hoeveelheid reizigers door de maatregelen rond het nieuwe coronavirus. Ook de rechtstreekse Eurostar naar Londen wordt vermoedelijk uitgesteld tot deze herfst. 

Eurostar zou vanaf 30 april twee keer per dag rechtstreeks van Amsterdam naar Londen rijden en vice versa. Tot nu toe ontbrak het nog aan capaciteit bij de marechaussee om de grenscontrole in Amsterdam uit te voeren. Op termijn zou de trein vier tot vijf ritten per dag gaan rijden. Het coronavirus gooit nu roet in het eten. Momenteel rijdt er één Eurostar per dag tussen Brussel en Londen. De dienst tussen Londen en Amsterdam is voorlopig opgeschort, meldt Eurostar.

Nachtje Brussel

De Thalys van Amsterdam naar Parijs is in ieder geval tot en met 30 april uit de dienstregeling gehaald. Mensen die met de Thalys van Amsterdam naar Parijs willen, zullen eerst een dag in Brussel moeten blijven. Een dag later komen ze dan in Frankrijk aan. Er vertrekt namelijk nog maar één keer per dag een Thalys vanuit Amsterdam. Mensen die vanuit Parijs met de Thalys naar Amsterdam gaan, hebben de komende maand ook een extra dag reistijd.

Uitstel

Reizigers die hun eerder geboekte reis van Thalys willen uitstellen, kunnen dit nog tot 30 april 2021 doen. “We hopen uit de grond van ons hart dat u en uw familie in een goede gezondheid deze periode doorkomen”, schrijft de leiding van Thalys.

Reacties