Nieuws


Eén dode bij ontploffing in trein bij station Nijmegen: ‘alles trilde

Nederland
Zondag, 14 april '19 via AD

Ongeluk - ramp
528
Webmaster

Op het rangeerterrein bij het Centraal Station in Nijmegen is een ontploffing geweest in een stilstaande passagierstrein. Daarbij is één man overleden. Onderdelen van de trein belandden tientallen meters verderop. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf. 

Behalve de overleden man zijn er geen slachtoffers. De eerste onderzoeksbevindingen wijzen ook niet op een misdrijf of betrokkenheid van meerdere mensen, meldt de politie vanochtend. 

Volgens een buurtbewoner was er een heel harde knal: ,,Alles trilde.’’ Vanaf de nabijgelegen Graafsebrug is te zien dat er een bobbel zit in het dak van een van de treinen. Even verderop, bij een andere omwonende, liggen onderdelen van de trein in de tuin. Ook is het balkon beschadigd door de brokstukken van de trein 50 tot 100 meter verderop ontplofte. 

Het treinverkeer was tijdelijk verstoord, maar loopt inmiddels weer volgens planning. 

Oude treinen

Op het rangeerterrein in Nijmegen staan de oude dieseltreinen die de NS aan een Roemeens spoorbedrijf heeft verkocht. Deze DM’90-treinen, beter bekend als de Buffels, zijn afgelopen zomer van het spoor gehaald. 

Reacties