Nieuws


Zware schade na botsing trein met vrachtauto in Leeuwarden

Nederland
Zaterdag, 12 januari '19 via Spoor Pro

Ongeluk - ramp
310
Webmaster

Bij een aanrijding tussen een passagierstrein van Arriva en een vrachtwagen vrijdagavond op een beveiligde overweg in Leeuwarden zijn vier reizigers en de machinist lichtgewond geraakt. Het treinverkeer tussen Hurdegaryp en Leeuwarden is ook zaterdag nog steeds gestremd, doordat het spoor zwaar beschadigd raakte bij het ongeluk. Ook de trein liep veel schade op.

Onduidelijk is nog hoe groot de schade precies is. De trein is niet alleen beschadigd, maar ontspoorde ook gedeeltelijk. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben medewerkers van ProRail de ontspoorde trein weer op het spoor gezet en weggesleept. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. De herstelwerkzaamheden aan het spoor gaan ook zaterdag nog door.

Melkpoeder

De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. In de vrachtwagen werd melkpoeder vervoerd. Het ongeluk gebeurde op terrein van Campina. Arriva heeft passagiers die in de gestrande trein zaten opgeroepen om als ze dat willen contact op te nemen met Slachtofferhulp Nederland. Op het gestremde traject worden bussen ingezet.

Reacties