Nieuws


Beperkende verkeersmaatregelen aan spooroverweg in Mol door slechte staat spoor: 30 km/h en maximaal 3,5 ton

België
Donderdag, 28 juli '22 via VRT NWS

Infrastructuur
280
Webmaster

Aan de spooroverweg ter hoogte van de Schoolstraat en Vinkenstraat in Ezaart bij Mol gelden er vanaf vandaag beperkende verkeersmaatregelen door de slechte staat van de overweg. Zo mag het verkeer er maximaal 30 kilometer per uur rijden en is zwaar vrachtverkeer verboden. De herstellingswerken zijn pas midden oktober gepland en daarom worden nu maatregelen genomen om de overweg niet verder te beschadigen.

De spooroverweg aan de Schoolstraat in Ezaart, een gehucht van Mol, is in zeer slechte staat. Buurtbewoners klaagden erover dat de houten structuren sterk waren aangetast en het problematisch begon te worden. Spoorwegbeheerder Infrabel gaat daarom structurele herstellingen doen, maar dat onderhoud staat pas in oktober gepland.

“De toestand gaat heel erg snel achteruit en daarom wilde Infrabel de spoorweg tot oktober volledig afsluiten, maar vanuit de gemeente vonden we dat niet opportuun om die volledig af te sluiten”, zegt Andreas Verbeke (N-VA), schepen van mobiliteit. “Daarom proberen we de achteruitgang tegen te gaan door de maatregelen die we nu nemen.”

Zo komt er een snelheids- en tonnagebeperking. Auto’s mogen maximaal 30 kilometer per uur over de spoorweg rijden en al het vervoer dat zwaarder is dan 3,5 ton mag de spoorweg niet meer over. Die beperkingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat de overweg niet verder beschadigd raakt. “Als er nog meer schade optreedt, zullen er meer omvangrijke werken nodig zijn. Dat proberen we in ieder geval te vermijden”, aldus Verbeke. De maatregelen gelden tot de werken in oktober starten.
Reacties