Politici mengen zich in aanpassing dienstregeling scholierentreintje: twee parlementaire vragen over vervroegen treinrit met 7 minuten

De aanpassing van de dienstregeling van het zogenoemde ‘scholierentreintje’ tussen Aalst en Erpe-Mere sinds half december vorig jaar zorgt - nu er geen examens meer zijn - bij de start van het nieuwe jaar alom voor verontwaardiging.


Heel wat ouders wiens kinderen verrast werden door de vervroeging van het treintje van 16.23 uur naar 16.16 uur - en bijgevolg hun trein net (niet) misten - contacteerden intussen de klantendienst van het spoor. Ook schepen Marleen Lambrecht (CD&V) van Erpe-Mere, tevens voorzitter van de vervoersregioraad Aalst en Aalsters schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) namen al contact op met de NMBS aangezien de marge om de trein na schooltijd te halen door de wijziging bijzonder klein wordt. Diverse schooldirecties zouden eveneens de spoormaatschappij aanspreken. Daar blijft het overigens niet bij.

Uitgeweken Aaigemnaar en volksvertegenwoordiger Pieter De Spiegeleer die in Heldergem woont en voor Vlaams Belang in het Federaal Parlement zetelt alsook diens collega volksvertegenwoordiger en sp.a-gemeenteraadslid Anja Vanrobaeys van Erpe-Mere dienden inmiddels allebei een parlementaire vraag in over de aangepaste dienstregeling bij federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). De schrik leeft namelijk dat de aanpassingen een voorbode zijn voor een - immer terugkerende dreiging van - schrapping van het treinaanbod op spoorlijn L82. Dat werd eind 2019 nochtans nog formeel ontkend door toenmalig minister van mobiliteit François Bellot (MR). Die beloofde het behoud van de treinlijn minstens tot 2031.

woensdag, 06 januari 2021
http://www.treinbestuurder.be/nieuws/read.php?id=9176