Nieuws


Hele dag geen treinen in Brussel-Centraal, treinverkeer tussen Noord en Zuid komt wel op gang

België
Zaterdag, 15 april '17 via De Redactie

Ongeluk - ramp
334
Webmaster

Reizigers zullen de hele dag geen trein kunnen nemen in het station Brussel-Centraal na de brand van afgelopen nacht. Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid komt wel weer op gang, al zijn er nog steeds vertragingen.

Door een brand op een werktrein ter hoogte van Brussel-Centraal was het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid sinds 5 uur vanochtend zowat 5 uur lang in beide richtingen volledig onderbroken. De brand was volgens Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit snel onder controle, maar er was wel veel rookontwikkeling. Treinen werden omgeleid langs het westelijke ringspoor.

Rond 10 uur werden twee van de zes sporen vrijgegeven, zo melden de NMBS en Infrabel. Daardoor kunnen sommige treinen al terug langs de noordzuidverbinding. Er zijn wel nog vertragingen van twintig tot veertig minuten.

Brussel-Centraal

Het station Brussel-Centraal wordt echter nog niet opnieuw bediend. Op- of afstappen is er dus niet mogelijk. Stapsgewijs zullen meer lijnen worden vrijgegeven, maar Petit verwacht dat het vandaag bij de eerste twee sporen zal blijven.

Wanneer het station weer zal openen, is voorlopig onduidelijk. Specialisten van Infrabel zijn bezig met het vaststellen van de schade aan de spoorinfrastructuur. Op sociale media duiken berichten op over gesmolten bovenleidingen en loskomend beton, maar die kan Petit niet bevestigen. "Onze mensen bekijken de impact op de infrastructuur en de bovenleidingen, maar het is te vroeg om al iets te kunnen zeggen over de exacte omvang."

Reacties